Instalatii HVAC

Ventilatii HVAC - Încălzire, Ventilaţie, Aer condiţionat

Orice constructie, indiferent de destinatia ei, are nevoie, pentru a fi functionala, de instalatii HVAC. Ce inseamna HVAC? Heating, Ventilation and Air Conditioning – Incalzire, Ventilatie si Aer Conditionat. Acestea sunt tipurile de instalatii care aduc parametrii aerului la nivelul necesar de confort, din punct de vedere temperatura/umiditate, pentru desfasurarea in conditii optime a activitatilor zilnice. 

Afla detalii...

Instalatii termice

Echipele Bella Instal va ofera servicii complete de instalatii termice pentru cladiri cu destinatie rezidentiala si industriala si, de asemenea, va consiliaza in alegerea celor mai performante si moderne echipamente de profil, adaptate spatiului dumneavoastra.

Instalatiile de incalzire cele mai raspandite sunt instalatiile cu radiatoare sau, asa cum le cunoaste toata lumea, calorifere. Fie ca alegeti radiatoare din fonta, otel sau aluminiu, este foarte important ca acestea sa fie corect dimensionate, astfel incat sa acopere necesarul termic al incaperii deservite.

Desi sunt folosite mai ales in zona rezidentiala, instalatiile de incalzire in pardoseala pot fi folosite cu succes si pentru spatiile de productie, deoarece ofera o distributie mult mai buna a temperaturilor pe verticala si, prin urmare, confort sporit.

In spatiile de birouri, incalzirea cu ventilo-convectoare este solutia aleasa preponderent , datorita capacitatii de incalzire rapida a spatiului.

Aerotermele si generatoarele de aer cald sunt alegerea recomandata pentru spatiile industriale, deoarece au puteri termice mari, putand astfel sa asigure incalzirea unor volume mari de aer.  

               Inima unei instalatii de incalzire este centrala termica, societatea Bella Instal asigurand montaje de centrale termice de puteri diverse , de la 24 kW pana la 400 kW.

Instalatii ventilatie

In spatiile inchise, improspatarea aerului se realizeaza cu ajutorul sistemelor de instalatii de ventilatie cu recuperare de caldura, care asigura simultan necesitatile de ventilatie, cat si pe cele de incalzire a spatiului.

In functie de bugetul de care dispuneti, puteti opta pentru tubulatura de distributie a aerului ventilat din tabla zincata izolata sau ALP.

               De dimensionarea corecta a ventilatoarelor depinde calitatea aerului ventilat si confortul fonic al instalatiei.